Most viewed

Stores in Québec, Ontario, Alberta and British Columbia. Shop discount stores (formerly the Canadian stores. Dans le sud de Leeds (une région appelée Birstall) se trouve un autre complexe avec un magasin Ikea..
Read more
Vil du heller gå til vår norske hjemmeside? Från 95,00 kr, kÖP, kampanj! 6a, halogenfri, lämplig för 10 Gb/s, finns i 6 st varianter, nätverkskabel, cat. 6 Lämplig för gigabit Finns i..
Read more

Gävle kommun kontaktfamilj


gävle kommun kontaktfamilj

emot ett barn i ditt hem en till två helger i månaden. Om det finns ett ömsesidigt intresse av samarbete görs en utredning av dig eller av din familj, i anslutning till utredningen tar vi rutinmässigt in registerutdrag från Kronofogdemyndigheten, Polismyndigheten och socialtjänstens register. En kontaktfamilj fungerar som en "vanlig" familj som tar emot ett barn i sitt hem, vanligtvis en eller två helger i månaden. De här barnen kan behöva en extra vuxen som de kan vara hos några helger i månaden eller på skolloven. Ersättning, du får en viss ersättning för ditt uppdrag, dels ett skattefritt belopp som ska täcka dina extra utgifter, dels ett arvode som beskattas. Lasse och Ann Klang på bilden här ovanför har under åren tagit emot åtta barn.

gävle kommun kontaktfamilj

Som kontaktperson träffar du en ungdom utanför ditt hem en eller flera gånger i veckan. Barn och ungdomar som har svårigheter i hemmet, i skolan, på fritiden eller i kamratkretsen. Det kan handla om att familjer tror att det kommer att bli för krävande, tror Lars Lodin.

Det kan röra sig om: Föräldrar som behöver stöd i sin föräldraroll och/eller avlastning. Sandvikens kommun följer SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) rekommendationer om ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Kontaktpersoner och kontaktfamiljer finns för barn, unga och vuxna. Läs deras historia här. Avsikten är att barnet/barnen skall få ett utökat nätverk av trygga vuxna, ett komplement till egna familjen.


Sitemap