Most viewed

Uppsala Marinverkstad är en auktoriserad och modern marinverkstad med många års erfarenhet inom båtbranschen, stort kunnande, engagemang, kundfokus och personlig service. I sökfunktionen här nedan finner du alla våra bilar vi har i..
Read more
Helsingborg Fagerhults Torv Plantskole torv odlare Fagerhults Torv Plantskole Torv Helsingborg Fagerhults Torv Rabattjord enkel Fagerhults Torv Rabattjord Helsingborg Fagerhults Torv Rabattjord standard Fagerhults Torv Rabattjord Helsingborg Fagerhults Torv Rhododendronjord med block och..
Read more

Lungröntgen för graviditet


lungröntgen för graviditet

gravid utan att veta om det så skulle det kunna innebära en liten, men ändå ökad risk för missbildning. Sedan får du ställa dig framför röntgenapparaten. Ibland behöver du röntgas igen, en lungröntgen brukar ta högst fem minuter. Då blir bilderna skarpa. Det är väl ungefär så man får se det här med små risker. Svaret på undersökningen skickas till läkaren som skrev remissen. Lungröntgen görs på en röntgenavdelning. Den finns en sjukhusfysiker som ser till att röntgenapparaterna fungerar som de ska, och att personalen följer regler och riktlinjer för en säker röntgen. Innan ni ska ta bilderna från sidan får du lyfta upp armarna, så att de inte kommer med på bilden. Det primära ansvaret för identifiering av en gravid patient/möjligt gravid patient ligger hos den remitterande läkaren.

Fäll ihop, så mår du efteråt, så mår du efteråt, du mår som vanligt efter en lungröntgen. Du får först ta av dig kläderna på överkroppen. Idag var jag på röntgen med min son, på hand bäcken. Liknande resultat har man tidigare upptäckt hos barn som fötts av kvinnor som under barndomen strålbehandlades mot cancer. Du får också ta av dig halsband eller bröstpiercing, om du har det. Den vanligaste orsaken till att det behövs nya bilder är att du råkade röra dig just när bilden togs. Så lite röntgenstrålning som möjligt, en lungröntgen kan göras på både barn, vuxna och gravida. Uppdaterad 20 augusti, 2015.

Graviditet » Fråga Röntgendoktorn, röntgen, helsingborg Lungröntgen - 1177 Vårdguiden - sjukdomar, undersökningar, hitta


Sitemap